divendres, 29 d’abril del 2016

Reflexió de l'activitat de la SAC



El passat dimecres 27 d’Abril vàrem fer la pràctica anomenada Gimcana Poètica en la sessió-classe corresponent elaborada per Nuria Olmos. L’objectiu d’aquesta activitat principalment era divertir-nos i treballar el gènere poètic d’una manera més atractiva. 

L’activitat, com el propi nom indica, consistia en una Gimcana estructurada en cinc proves de les que obteníem un fragment del poema Mester d’Amor de Joan Salvat-Papasseit que desprès llegiríem complet. La primera prova era elaborar un poema-objecte, la nostra elecció va ser ‘’Fem lectors’’ amb un nen llegint. La segona era un cal·ligrama en el que vam optar per plasmar el món amb la frase ‘’Somriu amb els llavis, somriu amb el cor... i fes feliç al món’’. La tercera era recitar un poema amb alegria. La quarta pensar paraules que rimessin amb una de les traques i desprès fer un poema amb totes elles. Finalment, la quinta, era escriure frases relacionades amb l’Educació: ‘’ La docència requereix paciència’’ i ‘’Un docent brillant cal saber estimar’’. 

En aquest cas, Nuria ens va deixar tot el protagonisme de l’activitat: ens donava les instruccions i immediatament ens posàvem a treballar fent que així fos més dinàmic. A mes utilitzàvem materials de tot tipus: pinzells, tisores, cartolines, cordes... que no nomes agraden als més menuts sinó també als grans.

L’elecció de realitzar una Gimcana va ser molt favorable i positiva ja que aquesta activitat sempre funciona i dona molts bons resultats, ja sigui en infantil, primeria, secundaria ... amb les adaptacions de materials i continguts corresponents però sense perdre el dinamisme que la caracteritza. En aquest cas vam treballar el gènere poètic recordant aspectes que potser teníem oblidats; però es podria haver treballat qualsevol altre gènere o tema ja que la Gimcana es presta a qualsevol tema. 

Personalment, les Gimcanes des de ben menuda m’han encantat ja que es una manera d’aprendre divertint-se. A més, considero que en totes les edats s’han de realitzar activitats d’aquest tipus i no anar oblidant-les a mesura que pugem de nivell educatiu ja que no només els petits necessiten aprendre gaudint, els majors també!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada