dimecres, 1 de juny del 2016

Pla lector. Activitats per al segon cicle

En el segon cicle al nostre centre es duran a terme activitats tant dins de l'aula i del centre com fora d'ells. El primer que cal destacar és la intenció de fomentar i millorar el nivell de lectura dels nostres alumnes en totes les assignatures, especialment en llengua però no tan sol en ella. Per exemple llegirem el llibre i el material de cada assignatura amb ells, realitzant lectures en veu alta i individual.




Les activitats que durem a terme són les següents:


Activitat dins de l’aula:
  • Abans de la lectura: Abans de començar a llegir se'ls preguntarà als alumnes sobre els seus coneixements previs que posseeixen del tema que es tractarà en el llibre seleccionat. La mestra comentarà al costat dels alumnes el tema del llibre, a més de donar una breu explicació sobre l'autor. D'aquesta manera crearem interès en els alumnes sobre la lectura triada i els motivarem a llegir aquest llibre.

  • Durant la lectura: Llegirem algunes pàgines, durant una hora a la setmana, en veu alta. Així millorarem la velocitat i el nivell lector de cada alumne ja que en aquest cicle no sol ser massa alt. En fer en veu alta podrem anar millorar els diversos errors que comenten els nostres alumnes. A part de llegir en veu alta, durant una hora a la setmana llegiran de forma individual. Fent que lligen tots en classe individualment   i en veu alta crearem un interès i un hàbit lector. A més amb aqueixes activitats els millorarem la seua comprensió i velocitat en llegir.


  • Al finalitzar la lectura: Quan acabem de llegir el llibre, la data la fixarà la mestra, dedicarem una vesprada per a realitzar una xicoteta tertúlia i fitxa didàctica, guiada per la maestra en funció al tema que es vulga treballar. Així a més de motivar ajudarem al fet que s'expressen de les seues idees en veu alta.



Activitats fora de l’aula:
  • Activitat recurrent:
     Una vegada al mes anirem tots junts a visitar la biblioteca del centre. Així els xiquets la coneixeran el seu funcionament i sabran fer un bon ús d'ella. A més d'ajudar a mantenir-la neta i en ordre, fomentarem el seu ús i amb ells si interès per llegir i visitar biblioteques o llibreries a la recerca de llibres conforme al seu interès.


  • En una data concreta: El dia del teatre (27 de març) realitzarem una xicoteta obra, acarnissada i treballada prèviament en classe, amb tots els alumnes de segon cicle, i la representarem en el gimnàs de manera que tots els cursos i cicle restants puguen veure-la.





Activitats fora de l’escola:
  • En una data concreta: El dia del llibre (23 d'abril) visitarem la biblioteca del poble, on cada any amb motiu d'aquest dia s'organitza una sèrie d'activitats i tallers per als alumnes.

  • Activitat recurrent: Una vegada al final de cada trimestre realitzarem una excursió literària, ja siga per a veure una exposició o una obra de teatre d'interès sobre el que s'haja treballat en classe durant o part d'aquest temps. Després d'aquesta visita i realitzarà una fitxa, amb preguntes que la mestra vol treballar o reforçar sobre el tema treballat en classe. Posteriorment es corregirà i comentara tots junts en classe.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada